Te koop: jaren ’60 interieur

Altijd al op een luxe jacht uit de jaren zestig willen wanen, terwijl je hoog en droog in hartje Rotterdam woont? Het kan! Voor €169.000,- woon je in een maisonnette waar de tijd heeft stil gestaan en met veel aandacht en vakmanschap een interieur is ingebouwd. Zeven jaar heeft de eigenaar – onze vorige bovenbuurman – hieraan gewerkt, 52 jaar heeft hij er gewoond.

Schrootjes op het plafond – zelfs boven de douche -, heel veel teak en grenen, een zorgvuldig ingebouwd bureau, een open haard, een uniek nachtkastje en meubels die in het appartement van Don Draper uit Mad Men seizoen 5 niet zouden misstaan. Het is dat het onmogelijk was een zitkuil te maken, anders was die er vast ook geweest. Voor het echte bootgevoel poets je tanden boven een mini wasbak.

scheepsinterieur01

Foto van de woonkamer. Bron: Funda

Op Funda staat interessante informatie over de eigenaar:

“Geboren in de crisisjaren begon hij na ambachtsschool in 1942 als leerling meubelmaker. Al werkende bezocht hij de kunstacademie waar in 1950 het diploma binnenhuisarchitectuur werd behaald.

Daarna begon een carrière als binnenhuisarchitect en later leraar. Van grote invloed was de mentor en befaamd architect Hendrik Wijdeveld die rond de tijd van hun ontmoeting op uitnodiging van zijn vriend Frank Lloyd Wright herhaaldelijk aan diens Taliesin Academy doceerde.

Naast het duidelijke stempel van de Amerikaanse meester is het interieur van Zijl 3c ook sterk beïnvloed door het door hem gemaakte ontwerpen van scheepsinterieuren voor o.a. de Holland Amerika Lijn.”

scheepsinterieur02

Foto van het ingebouwde bureau. Bron: Funda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s