Vlog op Rijnboutt Open

“Het maken van een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, vormt de wortels van ons vak.” Met deze woorden opent moderator Mark Hendriks (Blauwe Kamer) de avond van het Rijnboutt Open. Een kennisevent over ‘Nieuwe collectieven. Hoe publiek is de publieke ruimte?’

Op verzoek van Rijnboutt is Merel op onderzoek uit gegaan naar één van Rijnboutt’s projecten: Hudson’s Bay aan het Rokin. Met speciale aandacht voor de publieke kwaliteit ter plekke en de nieuwe steeg die het Rokin met de Nes en het Nesplein verbindt. Merel vertelt: “We praten in een bepaalde taal en wij verstaan elkaar als vakgenoten. Maar wie gebruiken die ruimte nou? En wat vinden zij ervan? Dat heb ik vastgelegd in een vlog.” In de vlog komt ook de vraag aan de orde wat er met het gebied gebeurt, nu Hudson’s Bay vertrekt. “Laat ze er maar woningen van maken”, reageert passant Theo in de vlog, “Daarvan zijn er veel te weinig”.

Bekijk hier de hele vlog:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s