Beetje Berlijn in Rotterdam

Een voor Berlijn zo kenmerkend binnenhof op nog geen 500 meter van mijn vorige woning in Rotterdam. In een zijstraatje tussen de grote markt en de Botersloot. Ontworpen door Christian Rapp. Ik kende het nog niet. Het gebouw wel, maar de pracht van het binnenhof zag ik pas toen ik het kantoor van Van Bergen Kolpa bezocht.

binnenhof01lr

Op de begane grond komt het hof defensiever over dan degene waar ik zeven jaar geleden dagelijks in- en uitliep. Maar op verdieping –  onder andere bij Van Bergen Kolpa – waande ik me weer in mijn appartementje in Prenzlauerberg. Waar wanneer de overburen, de buren linksonder of de buren rechtsboven een feestje hadden, alle andere buren geen oog dichtdeden. Gelegen vlakbij het Greifswalder Straße station. Daar verkochten ze voor €2,- de heerlijkste turkse pizza’s. De hele nacht door.

binnenhof02lr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s