Gastdocent RAvB

Het eerste semester van 2020 zijn Merel en Tim en hulp van Ruud Reutelingsperger en Marieke Hillen weer aan de slag gegaan met de studenten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Samen met de studenten halen ze verhalen op in de Rotterdamse wijk Middelland. Hoe wordt hun leven beïnvloed door de vormgeving van hun leefomgeving? 

Zo is er bijvoorbeeld een jong gezin dat woont aan de s-Gravendijkwal, een drukke stadsautoweg midden in Rotterdam die gedeeltelijk verdiept is aangelegd, maar graag gebruik maakt van een park aan de andere kant van de weg. Oversteken doen ze op een levensgevaarlijke, informele plek.

“Het debat over architectuur en stedenbouw wordt gevoerd in tijdschriften, op symposia, congressen, in debatcentra en musea, en binnen opleidingen. Daarmee beperkt het zich tot een gesprek tussen ontwerpers, critici, curatoren en beleidsmakers, en kan de terechte vraag gesteld worden waar en wanneer de gebruiker en bewoner deelneemt aan het debat. Architectuur en stedenbouw zijn een publieke zaak, maar het gesprek erover lijkt in hoge mate enkel voor de eigen bühne gevoerd te worden.

Het gaat erom dat architectuur en stedenbouw kritiek vaak binnen het vak plaatsvindt en dat het grote publiek daar niet bij wordt betrokken terwijl dat wel zou moeten want het gaat over hun omgeving.” Aldus Tim en Merel.

De video’s worden gepresenteerd tijdens een filmavond aan de inwoners van Middelland, wil jij bij de filmavond zijn? Kom dan op 30 maart naar Claes de Vrieselaan 72, in Rotterdam. De beste video’s worden gepubliceerd op A.ZINE.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s