Nu even niet: het Drents Museum

Het door Erick van Egeraat verbouwde Drents Museum Assen is werkelijk waar schitterend en zeker een bezoek waard. Alleen wat mij betreft: nu even niet….

Dit ‘even’ duurt helaas best wel lang. Want de nu lopende Vikingen tentoonstelling bezet nog tot en met eind oktober de nieuwe tentoonstellingszaal. Bepaalde tentoongestelde objecten verdragen geen daglicht. Daarom zijn alle ramen geblindeerd.

En nu is het zo dat het plafond van de zaal, bestaande uit vier verschillende gekromde schalen met daartussen stroken glas, zorgt voor een buitengewone ruimtelijke beleving – tenminste wanneer de gordijnen omhoog zijn. Niet alleen het steeds veranderende lichtspel door het invallende daglicht draagt hieraan bij, maar ook het contact met buiten. Boven op het golvende dak bevindt zich een openbare tuin die de expressieve hand van de meester verraadt.

Dus wanneer je plant om naar Assen af te reizen, dan zou ik dat na de herfstvakantie doen. Of je moet natuurlijk heel erg van Vikingen houden… Dan zou ik twee keer gaan.

drents museum

Tijdens de openingstentoonstelling ‘Gouden eeuw van China’ waren kubussen in de ruimte geplaatst. Hierdoor kon het invallende daglicht kwetsbare objecten niet bereiken. Foto: JAV STUDIO’s Assen

Een gedachte over “Nu even niet: het Drents Museum

  1. Tinie Bruinenberg zegt:

    Het Drents museum is inderdaad heel mooi Merel, we hebben de tentoonstelling over China bezocht(ik 2 keer). Wat we wel een beetje jammer vinden is dat de mooie ingang van het oude gedeelte niet meer gebruikt wordt en inplaats daarvan ga je het nieuwe gedeelte binnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s