De Avond van de Meester

Gisteren was ik als jurylid aanwezig bij de Avond van de Meester in Het Nieuwe Instituut, een promotieprijs voor pas afgestudeerde architecten en stedenbouwkundigen georganiseerd door de RAvB. Daar presenteerden Barend Messe, Martins Duselis en Alex de Jong hun afstudeerproject.

Alle drie de afstudeerprojecten bezitten een bepaalde radicaliteit en stellen daarmee een nieuwe werkelijkheid voor. De jury is onder de indruk van hun scherpe analyses en verfrissende kijk.

Winnaar: Alex de Jong

De jury besloot echter dat De Jong zich na deze avond zich de Meester van 2016 mag noemen. Door een eigen interpretatie van ruimte geven aan de rivier (een overheidsprogramma) stelt De Jong een nieuwe manier economische stadsontwikkeling voor.

Zijn voorstel ‘Water vernieuwt!’ wordt ondersteund door een gedegen en doorwrocht onderzoek naar waterberging en stedelijke vernieuwing. Ongelooflijk hoeveel werk hij heeft verricht. Daarnaast presenteerde hij zijn onderzoek op een overtuigende manier. De Jong toonde zich gisteravond een ware Meester.

De promotieprijs van €2.500,- wordt mogelijk gemaakt door de Fleur Groenendijk Foundation.

Geplaatst in: werk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s