CofinanceMissbehave

Missbehave‘ is de titel van een boek over twee projecten van fotograaf en kunstenaar Simona Rota, onder redactie van Paula Álvarez. Het eerste project heet ‘Big exit’ gaat over een van de vele expressievormen van de individuele vrijheid. Vastgelegd zijn bepaalde acties die plaatsvinden in vooropgezette situaties met als doel gefotografeerd te worden. Dit resulteert in een bepaalde spanning tussen het oneerbiedige gedrag van gebruiker ten opzichte van de beperkingen van de ruimte. (Als ik het goed begrijp tenminste.)

_c_Simona_Rota_Big_Exit_01

Het tweede project ‘Ostalgia‘ is een fotografische documentatie van moderne architectuur, gebouwd tussen 1960 en 2000 in de voormalige Sovjet Republiek. Het is een subjectief onderzoek naar de verlaten monumentale gebouwen die te beschouwen zijn als een eerbetoon voor een verleden van heroische bedoelingen waarvan weinig terecht is gekomen. Ostalgia gaat over de pijn van Oost-Europa.

ostalgia

De foto’s van deze kenmerkende architectuur stralen een soort van verlangen uit naar het mytische Oost-Europa waarvan de identiteit niet meer is te herstellen, en die wellicht nooit heeft bestaan zoals wij denken het te kennen. Ik word er stil van.

Beide projecten naast elkaar in één boek geven de foto’s meer diepgang. Twee totaal verschillende werkelijkheden worden met elkaar geconfronteerd, waardoor ze ineens niet meer zo op zichzelf staan.

Het boek is echter nog niet uitgebracht. Via het crowdfunding platform book-a wordt hopelijk het geld binnen gehaald om de eerste druk te financieren. Op dit moment (7 maart 20:55) is 44% van het benodigde budget binnen. De teller staat op nog €4651,- te gaan. Voor €26,- (+ €5,- transportkosten) krijg je een boek met je naam erin toegestuurd.

Doen lijkt me. Heb je een mooi boek en dan hoef ik tenminste niet zo lang te wachten :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s