Interview Marco Broekman

De nieuwsgierigheid naar het onbekende is kenmerkend voor hoe ik in mijn werk sta,‘ vertelt Marco Broekman tijdens een interview dat Merel samen met Marieke Berkers hield voor het vaktijdschrift de Blauwe Kamer.

Broekman studeerde af als architect, maar werkt nu vooral als stedenbouwkundige aan onderzoek en ontwerp.  Inmiddels bestaat het gelijknamige bureau van Broekman vijf jaar, wij blikten met hem terug.

Broekman geeft ook een bezwerend kijkje in de toekomst: ‘Ik ben bezig om aan te tonen dat in of aan de stad bouwen beter is dan in het weiland.‘ Het interview verklapt al een beetje hoe hij dat gaat aanpakken, wij zijn er klaar voor.

Blauwe Kamer schrijft over de actuele stand van zaken van stedenbouw, landschapsarchitectuur, ruimtelijke ordening en architectuur. Het interview met Marco Broekman is te lezen in het vierde papieren nummer van maart 2019. Wil je het gehele interview lezen? Je kun een hard copy bestellen via deze link.

Een gedachte over “Interview Marco Broekman

  1. Harrie van Houten zegt:

    Broekman gaat ook helemaal los in de gemeente Houten …….
    En hoogbouw kan mooi maar niet op zijn Broekmans .
    Want in Houten leid zijn mooi verpaktie visie tot een kruising tussen Amsterdamse Bijlmer /Almeerse getto bouw en Leidse fantasieloze hoogbouw lelijkheid , met hier en daar wat groene accenten en onpraktische fietsbruggen i.p.v. fietstunnels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s