Naam maken na je afstuderen

Wat doe je als je net bent afgestudeerd als architect? Een eigen bureau beginnen, dachten Alessandra Covini en Tomas Dirrix van Studio Ossidiana. Voor de eerste Architect Business van 2017 sprak Sereh Mandias met dit jonge bureau, o.a. over Petrified Carpets en hun samenwerking met Hurks.

cover

Hoe haal je de pers?

Ik zocht voor deze editie allereerst uit hoe je als bureau de pers haalt. In ieder geval niet door persberichten na te bellen en journalisten te stalken, kun je lezen in de do’s en don’ts van Ingrid Wallisch en Martine Mourik. Dat kan ik alleen maar beamen.

Uiteindelijk is een journalist op zoek naar nieuws. Maar wat heeft binnen de architectuur nieuwswaarde? Samen met Meja Linssen (manager business development en communicatie) gaat Hannema in gesprek over waar de pers en architectuur PR elkaar vinden.

Tenderen doe je zo

Tenslotte dook ik in de tenderwereld. Tenders zijn tijdrovend en kosten bakken met geld. Toch blijven architecten meedoen. De opdrachten zijn te mooi. Drie architectenbureaus geven een kijkje in de keuken hoe zij het tenderproces organiseren. Ruben Esser (de Tenderboost) past het merkdenken vanuit de reclamewereld toe op tenders en boekt daarmee goede resultaten. Hij geeft tien tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s