Organisatie DvdA Den Haag

Merel zat in de organisatie van de 16e editie van Dag van de Architectuur Den Haag 2018 (DvdA).  Eén dag per jaar, dit jaar op 2 juni, openen bijzondere gebouwen een dag lang de deuren.

Het doel van de Dag van de Architectuur is om architectuur en stedelijke ontwikkeling onder de aandacht brengen bij het grote publiek, onder andere door architectuurrondleidingen en tal van speciale activiteiten.

Het landelijke thema dat in 2018 voor de DvdA was vastgesteld is: ‘De Stad van Morgen’. Toen we dit thema projecteren op Den Haag dan stuitten we direct op de enorme woningbouwopgave: elk jaar moeten zo’n 2200-2500 woningen worden bijgebouwd.

DVDA_Alexandra_Izeboud-94-1024x683

Maar hoe krijgen al deze woningen een goede plek in Den Haag? Het projectteam – bestaande uit Paul de Vries, Riette van der Werff, Tim de Boer en Merel – besloten daarom het thema ‘Innovatieve Woonstad’ te introduceren. Hiermee gaven we het programma tijdens de DvdA 2018 in Den Haag focus en zorgden we voor diepgang binnen het landelijke thema ‘De Stad van Morgen’.

Allereerst onderzochten we tijdens DvdA 2018 hoe het toekomstige wonen in Den Haag eruit zou kunnen zien door middel van een ideeënwedstrijd en baanbrekende pitches. Door te tonen wat er allemaal mogelijk is als je maar out-of-the-box durft te denken, was ons doel om de ogen van het publiek en de gemeente te openen.

Tevens wilden we vernieuwende plannen in aanbouw en gerealiseerd bekijken, niet alleen maar door bewezen programmaonderdelen als stadswandelingen en rondleidingen, maar ook door het organiseren van een Urban Run, een instatour en een 360 graden camera workshop.

DVDA_Alexandra_Izeboud-159-1-1024x683

Kris Oosting schreef voor ons een reflectie op het thema Den Haag als innovatieve woonstad. Hem viel vooral de tegenstellingen tussen de grote en de kleine bouwprojecten op. Zijn artikel is te lezen bij HAACS.nl.

Fotografie Alexandra Izeboud