Organisatie DvdA Den Haag

Dit jaar zit ik in de organisatie van de 16e editie van Dag van de Architectuur Den Haag (DvdA).  Eén dag per jaar openen bijzondere gebouwen een dag lang de deuren.

Hiermee willen we architectuur en stedelijke ontwikkeling onder de aandacht brengen bij het grote publiek, onder andere door architectuurrondleidingen en tal van speciale activiteiten.

Het landelijke thema dat voor de DvdA is vastgesteld is: ‘De Stad van Morgen’. Wanneer we dit thema projecteren op Den Haag dan stuiten we direct op de enorme woningbouwopgave waar de stad momenteel voor staat: elk jaar moeten zo’n 2200-2500 woningen worden bijgebouwd.

DvdArsb_9_aangepast.jpg

Maar hoe krijgen al deze woningen een goede plek in Den Haag? Het projectteam – bestaande uit Paul de Vries, Riette van der Werff, Tim de Boer en ik – heeft daarom besloten het thema ‘Innovatieve Woonstad’ te introduceren. Hiermee geven we het programma tijdens de DvdA 2018 in Den Haag focus en zorgen we voor diepgang binnen het landelijke thema ‘De Stad van Morgen’.

Allereerst onderzoeken we tijdens DvdA 2018 hoe het toekomstige wonen in Den Haag eruit zou kunnen zien door middel van een ideeënwedstrijd en baanbrekende pitches. Door te tonen wat er allemaal mogelijk is als je maar out-of-the-box durft te denken, willen we de ogen van het publiek en de gemeente openen.

Tevens willen we vernieuwende plannen in aanbouw en gerealiseerd bekijken, niet alleen maar door bewezen programmaonderdelen als stadswandelingen en rondleidingen, maar ook door het organiseren van een Urban Run, een instatour en een 360 graden camera workshop.

Fietstocht MK