A.ZINE – perspectief op architectuur

Merel presenteert trots: A.ZINEeen online magazine met architectuurverhalen. Verhalen die verder gaan dan het nieuwste persbericht, die persoonlijk zijn en een verrassende invalshoek hebben.

Merel vertelt: “Redactiewerk is het leukste werk dat er is. En daarnaast wil ik verhalen maken waar tot nu toe niemand om vraagt. Zo wil ik zoveel mogelijk inspirerende vrouwelijk architecten leren kennen, kijk ik door andere ogen naar de gebouwde omgeving, vraag ik me af hoe we actuele vraagstukken als gezondheid, klimaat en energie ruimtelijk kunnen oplossen, inspireer ik de bureaucultuur in Nederland met tips en verrassende inzichten en ga ik op ontdekkingstocht naar gerealiseerde ontwerpen.”

Architectuur – waaronder A.ZINE ook landschapsarchitectuur, stedenbouw en interieurarchitectuur verstaat – is van invloed op je welzijn; op hoe je je voelt en hoe je functioneert. Elke plek waar je komt – het bed waarin je wakker wordt, de straat waarover je fietst en het kantoor waar je werkt.

Daarnaast bieden architectonische studies en onderzoeken nieuwe inzichten. Door vastgeroeste ideeën open te breken, zijn ze een krachtig instrument om te innoveren.
Kortom, architectuur is te belangrijk om er geen mooie verhalen over te maken.