Stad als Onderwijsomgeving

Hoe ziet het mbo van de toekomst eruit? Om welke ruimtelijke vertalingen vraagt dit? Welke kansen biedt de stad? Deze vragen stonden centraal tijdens de bijeenkomst De Stad als Onderwijsomgeving. Architectuurverhalen schreef het verslag.

De meeste ROC’s liggen geïsoleerd aan de randen van de stad en hebben de uitstraling van een kantoor. De huisvesting van het middelbaar beroepsonderwijs weerspiegelt de positie van de mbo-er in de maatschappij: ze worden niet genoeg gezien voor wat ze waard zijn.

En dat terwijl mbo-ers door een open houding en hun aanpassingsvermogen in staat zijn contact te maken met alle lagen van de maatschappij en gemakkelijk verbindingen aan gaan. Daarmee is het mbo de perfecte plek om de polarisering van de maatschappij tegen te gaan.

Hoe ziet het middelbaar beroepsonderwijs van de toekomst eruit? Om welke ruimtelijke vertalingen vraagt dit? Welke kansen biedt de stad bij deze onderwijsvernieuwing?

Deze vragen stonden centraal tijdens de bijeenkomst De Stad als Onderwijsomgeving op 24 mei 2016 op de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.

Lees het verslag van de bijeenkomst dat geschreven is voor het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.