Jurering Zuiderkerkprijs

“De Smaragd is een voorbeeldproject hoe te bouwen aan de stad”, aldus de jury van de Zuiderkerkprijs. Op 25 oktober bezocht Merel als één van de drie juryleden tien genomineerde woningbouwprojecten in Amsterdam.
De Smaragd door M3H is volgens ons beste Amsterdamse woongebouw van 2016. Dit besluit nam Merel samen de twee andere juryleden – Furkan Köse (winnaar vorig jaar) en Isaäc Kalisvaart (voorzitter).

“De Smaragd is volgens de jury een voorbeeldproject van hoe te bouwen aan de stad. De Alliantie heeft middenin de opkomende Indische buurt geïnvesteerd in een bouwblok van hoge architectonische kwaliteit met 102 woningen. De mooiste plekken zijn toebedeeld aan de dertig sociale huurwoningen die bijzonder ruim zijn opgezet […] Het gebouw voelt rijk aan door de vele details en slimme materiaalcombinaties, van bijvoorbeeld baksteen en betonplaat, die samen een harmonisch geheel vormen. Het optimistisch lichtgekleurde gebouw is een visitekaartje voor de buurt wanneer je onder het spoorviaduct uitkomt.”

Merel schreef het juryverslag dat als artikel is ook gepubliceerd in ‘Gebouwd in Amsterdam, Projectenboek 2015-2016’.