Jurering Avond van de Meester

Als jurylid was Merel 16 november 2016 aanwezig bij de Avond van de Meester in Het Nieuwe Instituut. De Meester is een promotieprijs voor pas afgestudeerde architecten en stedenbouwkundigen van de RAvB. Barend Messe, Martins Duselis en Alex de Jong presenteerden hun afstudeerproject. Alle drie de afstudeerprojecten bezitten een bepaalde radicaliteit en stellen daarmee een nieuwe werkelijkheid voor.

De jury bestond naast Merel uit Frits van Dongen, Dikkie Scipio, Arjen Knoester en Hans Lensvelt. Wij waren onder de indruk van hun scherpe analyses en verfrissende kijk.

De jury besloot dat De Jong zich na deze avond zich de Meester van 2016 mag noemen. Door een eigen interpretatie van ruimte geven aan de rivier (een overheidsprogramma) stelt De Jong een nieuwe manier economische stadsontwikkeling voor.

Zijn voorstel ‘Water vernieuwt!’ wordt ondersteund door een gedegen en doorwrocht onderzoek naar waterberging en stedelijke vernieuwing. Ongelooflijk hoeveel werk hij heeft verricht. Daarnaast presenteerde hij zijn onderzoek op een overtuigende manier. De Jong toonde zich gisteravond een ware Meester.

De promotieprijs van €2.500,- wordt mogelijk gemaakt door de Fleur Groenendijk Foundation.