Artikel over ‘Prettig Wachten’

Wachten is meestal geen pretje. Liever had je niet gewacht. Al is er wel een verschil of je in de rij staat voor de Python van de Efteling, of dat je op maandagochtend op een guur perron uitkijkt naar een vertraagde trein.

Een drie meter lange Mickey Mouse kan in een pretpark voor amusante afleiding zorgen, maar om half acht in de ochtend op een somber, saai, kil en weinig comfortabel perron zijn andere middelen nodig om het wachten te verzachten. ProRail werkt daarom aan het project ‘Prettig Wachten’.

Bijzonder aan Prettig Wachten is dat het geen standaardoplossingen voorschrijft. Dit komt voort uit de ambitie om het station en het spoor te verankeren in de directe omgeving en aan te passen op de specifieke wensen van de plaatselijke gebruikers.

De stations worden dan ook allemaal op een unieke wijze getransformeerd. Het resultaat is stations met een eigen karakter en identiteit passend bij de locatie. Nieuwsgierig? Lees dan het artikel dat Architectuurverhalen in de zomervakantie schreef voor Spoorbeeld, het ontwerp- en vormgevingsbeleid van het spoor. Bureau Spoorbouwmeester is verantwoordelijk voor Spoorbeeld.